top of page

Pečaćenje fisura

Anina 14A, 42000 Varaždin

false

-10% bei einmaliger Zahlung

Reduzierter Preis

0

Što je pečaćenje fisure?
Zubno brtvilo (ili brtvilo za pukotine) je preventivni tretman koji brtvi uzorke na vrhovima stražnjih zuba kako bi ih zaštitio.

Za bojanje žvakaće (okluzalne) površine vašeg zuba koristi se posebna dentalna boja. To se slijeva u sve kutove kako bi se zabrtvili, što olakšava održavanje zuba čistim i manja je vjerojatnost da će se pokvariti.

Potpuno zabrtvljeni zub nudi gotovo 100 -postotnu zaštitu. Materijal koji se koristi za brtvilo za zube je tekući kompozit (kompozitni materijal za punjenje koji sadrži malo ili nimalo punila).

Zašto bi vam trebalo brtvilo za fisure?
Grizne površine stražnjih zuba sadrže složeni uzorak rupica i pukotina.
Udubljenja su duboka udubljenja u vašem zubu, a pukotine su žljebovi ili doline pa otuda i pojam "brtvilo za pukotine".

Ako je uzorak prilično jednostavan i plitak i možete ga lako održavati četkicom za zube, tada brtvilo općenito nije potrebno.

Ako su pukotine duboke i uske, mogu pružiti zaštićeno mjesto za rast bakterija. Čekinje vaše četkice za zube možda neće moći doći do plaka i ostataka hrane koji se tamo zaglave, a s vremenom to može dovesti do propadanja. Pukotina ima 5 puta veću vjerojatnost razvoja karijesa od ostalih površina zuba.

Ne treba svakom djetetu brtvilo za fisure.

Međutim, oni su naznačeni u sljedećem:

Truljenje i ispune na mliječnim zubima
Duboke i teške pukotine za čišćenje
Visok rizik od propadanja
Loša higijena
Posebne potrebe- svatko s medicinski kompromitiranim, tjelesnim ili mentalnim invaliditetom ili s teškoćama u učenju.

Pečaćenje fisura

Um die vereinbarten Termine zu ändern oder zu stornieren, vereinbaren Sie bitte mindestens 24 Stunden im Voraus einen Termin, andernfalls behält sich TreeDent Varaždin doo das Recht vor, die Kosten für die Organisation der Prüfung in Rechnung zu stellen.

bottom of page