top of page
lijecenje_ciste.jpg

Cista na zubu - liječenje 

Zvuči nestvarno ali moguće? RTG analiza to potvrduje. Kako smo pacijentu izbjegli oporavak od operativnog zahvata, smanjili troškove za oko 70 posto i povećali dugotrajnost zuba?

Opis slučaja

Uspješnost zaraštavanja ciste na zubu endodontskim zahvatom (liječenjem kanala zuba) poštujući određene protokole. Tretman kojim smo izbjegli operativni zahvat cistektomije i apikotomije (operativni zahvat uklanjanja ciste uklanjanjem dijela kosti oko zuba i skraćivanjem dužine zuba) utječe na stabilnost zuba i smanjuje vrijeme oporavka pacijenta, ili u najgorem slučaju, vadenje zuba.

 Preduvjet za uspješno liječenje je stvaranje maksimalno aseptičkih uvjeta rada.

Izvršeni zahvati na pacijentu:

  1. Prethodna temeljita promjena plombe.

  2. Korištenje koferdama (osigurava nam izolaciju sline i infekcije iz usne šupljine te obilno ispiranje antiseptičkim otopinama bez negativnih posljedica za pacijenta, kao što su neugodan okus ili iritacija u ustima i grlu).

  3. Primjena određenih endodontskih tretmana. Vrijeme trajanja zahvata je 1h, a vrijeme oporavka pacijenta po simptomima - nema. Nakon tretmana, na zadnjoj slici se vidi okoštavanje i zarastanje ciste koja će potpuno zarasti u narednim mjesecima. Konačnom estetskom zahvatu pristupit ćemo nakon zacjeljivanja procesa u kosti, potvrđeno RTG-om. Ovim procesom dajemo garanciju pacijentu za dugoročno uspješan protetski rad.

cista na zubu

Vielen Dank für Ihre Anmeldung, wir melden uns schnellstmöglich mit einem Termin bei Ihnen.

bottom of page