Endodoncija

Endodontie

Das sind unsere Zahnbehandlungsgeheimnisse

Die moderne Zahnbehandlung nach modernsten Praxen wurde in TreeDent zusätzlich auf ein höheres Niveau gehoben, so dass im letzten Jahr seit unserem Markteintritt die Zahnbehandlung auf 95 % reduziert wurde. 

​Dies bedeutet, dass in 95% der Fälle in der Therapie  den Zahn nicht gezogen hat und dass der Patient nicht über teure Implantate nachdenken musste.  Das heißt natürlich nicht, dass wir jeden Zahn behandeln, denn in manchen Fällen werden leider manche Zähne irreversibel zerstört. 

Warum Zähne in TreeDentu behandeln?

Die zahnärztliche Behandlung ist sicherlich eine Voraussetzung für ein komplexeres Verfahren der Prothetik oder Implantologie, bei dem vor jeder Arbeit darauf geachtet wird, die Zähne langfristig zu rehabilitieren, um den Patienten Qualität und Garantie für bestimmte Arbeiten zu bieten.

endodoncija_edited.png
PainTooth_edited.png

Tradicionalno liječenje

1) Test vitaliteta


Testira se zub na podražaje toplog i  hladnog, kucanje u zub kako bi se detektirao zub koji treba liječiti Prednosti: Brz i pouzdan test, lako primljenjiv koristi se još uvijek u svim modernim klinikama zbog praktičnosti Mane: Nepotpuna dijagnostika. Stomatolog samo sa ovim testom ne dobiva sve dijagnostičke podatke kako bi se mogao pripremiti za kvalitetan početak liječenja.
2) Otvaranje zuba na tradicionalan način


 Kod ovakvog otvaranja otvara se vrh zuba kako bi se došlo do pulpe. Prednosti: Brzina otvaranja Mane: Otvaranjem vrha zuba ne znači da će se pogoditi početak živca, ako početak nije na povoljnom mjestu kasiniji prolazak iglice biti će otežan što će onemogućiti liječenje zuba u punom smislu nego samo djelomično
3) Ručno čišćenje korijenskih kanala


Ovisno o prohodnosti kanala ručno se guraju iglice u zubne kanale kako bi se izvadio vitalni dio živca. Ovisno o otvaranju zuba i prohodnosti kanala, ovisi do koje će se dužine očistiti zub. Ukoliko to nije do pune dužine, liječenje neće biti uspješno. Kvaliteta liječenja ovisi o razini opremljenosti ordinacije i sa kojim iglicama za čišćenje stomatolog raspolaže Prednosti: - nema Mane: Doktor je limitiran opremom koju ordinacija posjeduje, čišćenje manualnim ručnim putem se u današnje vrijeme sve rijeđe koristi jer je dugotrajno, sporo.
4) Testiranje dužine


Ako su kanali uspiju očistiti do pune dužine, zuba, stomatolog će iglicu gurnuti do apexa, odn vrha korijena, kada dođe to te točke, pacijent će osjetiti bolan ubod, što će stomatologu biti znak da je došao do kraja korijena i da je kanal probijen. Prednosti – nema Mane: Bolan proces za pacijenta, mogućnost probijanja apexa korijena i izazivanja „fos root-a“ zbog čega se zub u tradicinalnom liječenju mora vaditi
5) Punjenje kanala


Ako kanali nisu prohodni stomatolog može staviti Kalcinazu koja će oslabiti unutrašnje strukture zuba i poboljšati prohodnost kanala. Prednosti: - Mane: Otapanje unutrašnjih struktura zahtijeva višestruke dolaske stomatologu što predstavlja dugotraja proces i za doktora i za pacijenta.

Moderno liječenje u TreeDentu

1) RTG ili Ortopan dijagnostika


Ortopanom i RTG-om se točno određuje područje zahvaćeno upalom i definira terapija liječenja te i sami koraci. Prednosti: TreeDent raspolaže GreeCT - 2D Ortopan uređajem sa najnižim dozama zračenja na području cijele Sjeverne Hrvatske te je dijagnostika takvim uređajem sigurna za sve životne dobi. Više informacija pročitajte na 2d Ortopan pregled
2) Test vitaliteta


Ako je potrebno dodatno se testom vitaliteta utvrđuje vitalnost zuba na toplo i hladno te da li je moguće dati anesteziju
3) Određivanje broja kanala i pristupnih točaka


Kako bi se odredila pozicija otvaranja zuba, prema pristupnim izračunima i RTG snimci određuju se točke brušenja za otvaranje kanala. Ulaz u zub na taj način se pozicionira točno iznad korijenskih kanala i stomatologu je jednostavno pristupiti svim kanalima. Prednosti: Ovaj postupak navodi stomatologa da kasniji koraci budu precizniji i pouzdaniji
4) Postavljanje koferdama


Koferdam je plastična plahtica, koja se stavlja oko zuba tako da se kod postupka čišćenja i punjenja zuba osiguraju maksimalno sterilni uvijeti za sam zub. Ukoliko dođe do bilo kakvog onečišćenja korijenskog kanala slinom ili krvlju, doći će do naknadne upale i infekcije zuba te će liječenje biti neuspješno. Prednosti: Osigurava visoku razinu higijene i sterilnost postupka
5) Otvaranje zuba


Lokalna anestezija kod ovakvog postupka u TreeDent stomatološkoj ordinaciji se podrazumijeva. Doktor će ovisno o regiji primijeniti različitu vrstu anestezije. Otvaranje zuba se radi prema unaprijed određenim točkama uspostavljenima u točki 3. Prednosti: Zubni kanal se otvara točno u pravilnoj projekciji vrha korijena i time se povećava kvaliteta kasnijeg ulaska iglice dok se tradicionalnim načinom taj dio radi na pamet i bez RTG slike.
6) Strojno čišćenje korijenskih kanala


U TreeDent-u čišćenje zubnih kanala je brže, pouzdanije i preciznije korištenjem Reciproc Gold aparata strojne endodoncije. U aparat strojne endodoncije ugrađen je endometar koji mjeri dužinu korijenskog kanala, tako da stomatolog ne može probiti korijenski apex i tako nepovratno oštetiti zub. Prednosti: Strojna endodoncija daje stomatologu alat da brže pouzdanije i preciznije očisti korijenski kanal do pune njegove dužine bez rizika za probijanje korijena zuba.
7) Punjenje korijenskih kanala


Nakon što su svi kanali očišćeni i osigurani sterilni uvijeti može se započeti sa punjenjem korijenskih kanala. Nakon što se zub zapuni na kraju se stavlja kompozitni ispun – plomba koja će pokriti ulaz u zub odn.
8) Kontrolna RTG slika


Nakon punjenja kanala napravi se kontrolna RTG snimka kako bi se provjerili da li su svi kanali očišćeni i do pune dužine kanala. Prednosti ovim korakom osiguravamo da su prethodni koraci odarađeni besprijekorno i da se može započeti sa punjenjem korijenksih kanala.

Moderne Diagnostik ist Voraussetzung für eine qualitativ hochwertige Behandlung. Zusätzlich zu den Standardansätzen für Heiß- / Kalttests bieten wir unseren Patienten eine genaue Diagnose mit den hochwertigsten Röntgen- und RVG- Geräten auf dem Markt, um die Schmerzursache und den genauen Zahn zu bestimmen, an dem der Prozess stattfindet.

Mit dem endodontischen Verfahren und dem digitalen Apex-Locator am Ende der Wurzelkanäle können wir Ihre Zähne präzise behandeln, und die Wahrscheinlichkeit, Ihre Zähne vor der Extraktion zu bewahren, ist sehr hoch.

arrow&v

Vielen Dank für Ihre Anmeldung, wir melden uns schnellstmöglich mit einem Termin bei Ihnen.